donderdag 16 juni 2016

Process Plaza als afstudeerproject

Sandra van den Hoeven - Afstudeerstagiair
Sensus-methode BV heeft mij als afstudeerstagiair aangenomen om een nieuwe ontwikkeling in gang te zetten: Process Plaza. Deze ontwikkeling heeft alles te maken met kennis delen en samen werken, een prachtig initiatief! Als organisatie-adviesbureau wil Sensus-methode zich gaan richten op nieuwe markten. Mijn opdracht hield in om hier een opzet voor te maken om dit daadwerkelijk te kunnen bewerkstelligen. Maar wat is Process Plaza dan?



Process Plaza is een internationaal kennisplatform waar bezoekers kennis uitgewerkt in processen kunnen vinden en downloaden. Door middel van dit platform wil Sensus-methode haar kennis overbrengen naar andere partijen. Een groot pluspunt van deze overdracht is dat er interessante netwerken kunnen ontstaan. 

Voor mijn afstudeerproject heb ik een scriptie moeten schrijven met daarin een uitwerking van Process Plaza. Verschillende vraagstukken kwamen daarin naar voren, bijvoorbeeld: Hoe komt Process Plaza eruit te zien? Wat voor processen komen erop te staan? Hoe komen we aan interessante processen? En misschien wel de belangrijkste vraag: Hoe maken we Process Plaza tot een succes? Het beantwoorden van deze vragen was niet altijd een eenvoudige klus. Maar met wat hulp van mijn collega's is het me toch gelukt! Daarvoor wil dan ook graag mijn collega's bedanken. Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad bij Sensus-methode en kijk uit naar het afstuderen met deze mooie opdracht! 


Wat betekent Process Plaza voor Sensus-methode?


Door Process Plaza zijn er samenwerkingen ontstaan met diverse partners en klanten. Deze partners en klanten hebben hun vakkennis uitgewerkt in procesmodellen, geheel vastgelegd volgens de Sensus-methodiek. Want zij weten over hun vak het meest. Om deze reden wil Sensus-methode juist graag dat hun kennis wordt gedeeld, en niet alleen die van Sensus-methode zelf. 


Procesmodellen Process Plaza

De procesmodellen die op Process Plaza te vinden zijn, zijn ingedeeld naar branche en thema specifieke processen. Ze geven een voorbeeldstructuur weer van hoe een proces binnen een organisatie kan verlopen. Dit aanbod kan gebruikt worden door ieder soort organisatie om sneller aan de slag te gaan met Business Process Management! 



Procesmodel Prince2 Projectmanagement

Kennisplatform Process Plaza is continu op zoek naar nieuwe voorbeeld processen. Denkt u dat uw organisatie interessante processen heeft die gedeeld kunnen worden? Neem dan gerust contact met Sensus-methode op en de mogelijkheden worden samen met u doorgenomen! Aan het delen van processen zitten voor uw organisatie uiteraard ook een aantal voordelen. Bent u benieuwd naar die voordelen, Sensus-methode licht ze graag toe in een persoonlijk gesprek. 

Bekijk Process Plaza en oordeel zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten